maanantai 23. kesäkuuta 2014

Juhannus 2014 ja hiukan muutakin

Blogit ovat pullollaan juhannuspostauksia ja tässä tulee yksi lisää. :D
Meillä ei ollut mökkijuhannus vaan olimme vanhempieni luona. Tämä oli oikein hyvä ratkaisu kun sääkään ei ollut erityisen kesäinen. Minun, Tepon ja Sennin seuraksi juhannusta tuli juhlimaan, Nea perheineen ja Jaana. Vanhempanikin olivat perjantai iltapäivään asti kotona, kunnes suuntasivat kohti lentokenttää ja Turkkia. :)

Vietimme oikein leppoisan juhannuksen keskenämme, söimme hyvää ruokaa ja saunoimme. Teppo ja Aleksi tekivät tulen grillikotaan ja hoitivat grillaamisen, me naiset teimme salaatit. Nälkäiseksi ei kukaan jäänyt, tarjolla oli jos jonkinlaista aina pihveistä täytettyihin sieniin ja erilaisiin salaatteihin. Minun juhannukseeni on kuuluttava ehdottomasti myös uudet perunat ja valkosipulisilli, nammm.
Oli meillä myös herkkujakin, Jaana toi sipejä, Nea leipoi raperperimarenkipiiraan ja minä testasin uutta reseptiä, mandariini-smetanakakkua. Nean kakku oli hurjan hyvää ja niin nättikin. Minunkin kakkuni maistui hyvältä, mutta oli ruma, ruttinen kuin rusina. ;)
Illalla menimme juhannussaunaan! Saunoimme myös naisten kesken, miehet hoitivat lapsukaisia sen ajan. Emme olekaan tainneet ennen olla tuolla kokoon panolla yhtäaikaa saunassa, tarvii ehdottomasti ottaa joskus uusiksi. Teimme myös kasvonaamiot ja oli meillä saunajuomatkin. Minä olen tosin niin huono juomaan noita alkoholipitoisia juomia, että en saanut juotua edes sitä yhtä kokonaan. :D Mutta tulipahan maistettua uutta siiderimakua. Ei kukaan muukaan sen ihmeemmin juonut ja hyvä niin, oltiinkin sovittu että ne saunajuomat saa ottaa muttei sen kummemmin kun lapsetkin ovat mukana.
Olin ostanut myös saunatuoksua tunnelmaa tuomaa. Tuoksuna oli hunaja-koivu ja se sopikin hyvin juhannus-saunaan. Laitoimme myös kynttilöitä palamaan kylpyhuoneeseen. Sennille ja Antonille ostimme kylpyvaahtoa jotta pikkuiset pääsivät kunnon vaahtokylpyyn. :)
Illalla pelasimme hetken trivial pursuit-peliä ja sitten porukka olikin jo niin väsynyttä että menimme nukkumaan. Jaana meni yöksi kotiin ja me muut jäimme mummulaan yöksi. Pikkuisetkin nukkuivat onneksi yön hyvin vaikkei oltukaan kotona. :)Nean tekemä nätti piiras.

Minun tekemä ruttuinen piiras :D

Nea oli ostanut myös kumpajuomaa meille ;)
Saunavarustuksia


Lauantaikin vietettiin mummulassa ja siitä kukin lähti päivän mittaa omille teilleen. Minä ja Senni jäimme vielä mummulaan ja kotiin palasimme vasta sunnuntaina iltapäivästä. Sunnuntaina tein ensimmäistä kertaa porkkalettuja Sennille. Niihin tuli porkkanaraasteen lisäksi velliä, kananmuna, hiukan jauhoja ja juustoraastetta. Hyvin kelpasi meidän neidille raejuuston kera, kannattaa kokeilla. :)
Sunnuntaina kävin ostamassa myös iiihanat tennarit Sennille ja Antonille, pakko laittaa niistäkin kuva tänne. Mitkään kävelykengät ne eivät ole, mutta menevät ns. hienostelukenkinä. :)


Tällainen juhannus meillä, ei kovin kummoinen mutta meille juuri sopiva. Oli ihanaa kun ei tarvinnut hötkyillä mihinkään, sai olla perheen parissa ja nauttia hyvästä ruuasta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti