perjantai 13. kesäkuuta 2014

Eväsretki kesäiselle kalliolle

Kirjoittelin jo alkukeväästä,  kuinka haluaisin viedä tytöt, Vilman ja Sennin, eväsretkelle tuonne läheiselle kalliolle. Keskiviikko tämä toive sitten toteutui. :)
Pakattiin Tepon kanssa eväät matkaan ja Vilma sai toimia kartturina. Minä olin edellisenä päivänä piirtänyt ja kirjoittanut kartan kalliolle. Hyvin Vilma luki ja tulkitsi karttaa ja johdatti meidät määränpäähän, vaikkei ennen ollut siellä käynytkään. :)
Onneksi toteutimme retken keskiviikkona, sillä sen jälkeen on satanut ihan kamalasti ja ennusteen mukaan sade jatkuu ja jatkuu.
Retkelle lähdettiin Sennin päikkäreiden jälkeen, välipala aikaan. Hyvin Vilmakin jaksoi nousta rinteen ylös aina kallion huipulle. Jossain vaiheessa kyllä sanoi että jalat ei jaksa enää, mutta reippaasti kiipesi ylös asti kun oli niin innoissaan. :D
Huipulla levitimme viltin ja söimme eväitä kaikessa rauhassa. Mukana oli suolaista ja makeaa evästä, karjalanpiirakoita (juustolla ja kinkulla) ja suklaista juustokakkua. Juustokakku oli tietenkin minun leipomaani, testasin taas uutta reseptiä. ;) Juomaksi oli pillimehuja, paitsi Sennille oli maitoa ja vettä. Pillimehuakin pikkuneiti sai hiukan maistaa ja hän oppikin imemään pillistä. :)
Senni oli ihan ihmeissään eväsretkestä ja hän olisi halunut tyhjentää koko eväskorin tai konttailla kalliolla kipittävien muurahaisten perässä. :D
Kun eväät oli syöty, lähdimme pois ja matkalla ihailimme luonnonkukkia ja yksi fasaanikin näkyi.
Olen niin tyytyväinen, että saimme vietyä molemmat tytöt tuolle kalliolle retkeilemään. Tällaiset pienet retket ovat kivoja ja piristävät arkea. :)
4 kommenttia: