sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Erämessut ja lettukestit

Täällä Riihimäellä järjestetään erämessut aina joka toinen kesä. Yleensä siellä tulee itsekin piipahdettua ja niin myös tänä vuonna. Pidän luonnosta ja eläimistä, mutta ei minua voi eräihmiseksi sanoa. Nukun mieluumin mökissä taikka hotellista kuin teltassa, ötököistä en pidä ja hämähäkit saavat minut kiljumaan. :D

Kävimme siis Tepon ja Sennin kanssa lauantaina messuilla. Messuille menimme kävellen koska meiltä on sinne niin lyhyt matka, ei olisi ollut mitään järkeä lähteä autolla kun parkkipaikkojakin on varmasti vaikea löytää. Lisäksi oli niin kesäinen sää, että ihan mielellään kävelikin. :)
Mitään ei menty etsimään, kunhan vain katseltiin ja vietettiin mukava päivä yhdessä. Maisteltiin eräherkkuja ja Senni oli niin onnellinen kun näki koiria ja hevosen. Meidän pieni päivän paiste, täytti samana päivänä 11kk. Sniiff enää kuukausi ja sitten meidän mussukka on vuoden ikäinen.
Erämessut ovat hauskan rennot messut. Esillä oli tietenkin kaikenlaista erätavaraa aina teltoista aseisiin, mutta minusta ehdottomasti hienoimpia olivat leikkimökit ym lasten pihalelut. Leikkimökit olivat ihanan erikoisia, niissä oli söpöt pärekatot ja kaikki oli rakennetu tarkoituksella vinksin vonksin. Materiaalina oli puu, joka sai olla mahdollisimman luonnollisessa muodossaan, sitä ei juuri oltu muokattu ja pintakäsittely oli tehty jollakin tervantapaisella, tuoksusta päätellen. Vitsi, sellaisen leikkimökin haluaisin Sennille, nyt jäi kyllä ostamatta oli sen verran tyyris. ;)

Tässä ihailemani leikkimökki.
Hitsi kun en ottanut sivultapäin kuvaa, tässä pärekatto ei näy niin kauniisti.Pienen ihmisen suuri riemu siitä kun sai silittää koiraa. :)

Heppa oli ensin hiukan pelottava, koska se hirnui.
Reippaasti sitten silitti heppaakin ja tyttö oli hirmu iloinen. 

Kiikkaa!

:D

Senni 11kk ♡


Sunnuntai vietettiinkin sitten minun vanhempieni luona eli mummulassa. Meidän poppoon lisäksi myös Annika ja Jaanakin tulivat paikalle.
Teppo oli ostanut siemenperunoita, jotka hän laittoi pellolle kasvamaan. Toivotaan että niistä ehtii vielä saada perunoita. Porkkanaa ja sipuliakin taisi päätyä pellolle kasvamaan. :) Vilma auttoi isäänsä peltotöissä, me muut katselimme sivusta. :D
Iltapäivällä äitini paistoi herkullisia lettuja! Sennikin sai maistaa ensimmäistä kertaa lettua ja hyvin näytti maistuvan. Letut nautittiin tietenkin ulkona, niin kuin kauniina kesäpäivänä kuuluukin. Minä vaan onnistuin polttamaan itseni jo erämessuilla, auts! Kummasti sitä muistaa suojata nuo lapsukaiset auringolta, vielä kun muistaisi että se omakin iho kärähtää todella helposti. Mutta jospa olisin jatkossa viisaampi. :)


Vilma herkuttelee letuilla :)

Senni ylpeänä letustaan :D

Näin komeasti ja kauniin värisenä kukkii Mummun alppiruusu!
Senni auttoi Pappaa nurmikon leikkaamisessa ;)


 Tällainen viikonloppu tällä kertaa, ei lainkaan hullumpi. <3

1 kommentti:

  1. Toi leikkimökki oli Kyl upee! Harmi et me ei päästy sitä ihastelee. Oli niiin täys lapsia, että ei edes yritetty änkee siihen mukaan :D
    alkoi vaan tekee mieli lettui kun katsoi noita kuvii :)
    Tosiaan! Enää kuukausi! :')

    VastaaPoista