torstai 8. toukokuuta 2014

Täyden kympin tyttö!

Niin se aika vaan vierii ja Sennikin on jo 10 kuukautta. <3
Tänään käytiin neuvolassa ja kaikki oli oikein hyvin.
Pituutta neidillä on nyt 74cm (8kk oli 72cm) ja painoa 9435g (8kk oli 9075g). Painokäyrä on pikkuisen laskussa, mutta ihmekkös tuo kun neiti on oppinut konttaamaan ja liikkuu nyt paljon. Neuvolassa sanottiin, että näin käy yleensä kun liikkuminen lisääntyy, ei siis hätää.
Meille on annettu myös ESIKKO-lomake (lapsen esikielellisen kommunikaation ja kielen ensikartoitus) ja siinä Senni menee hienosti ns. normikäyrän yläpuolella. Meidän pieni papupata, äitiinsä tullut. ;)

Tällaisen tekstin pätkän Senni sai neuvolakorttiinsa:
Reipas tyttö, kasvu ja kehitys normaali. Temperamenttia löytyy. Ei vierasta. Ruokaa aloittelee itse syömään, ei vielä suju kovin hyvin. Muutamia sanoja tavailee. Nousee tukea vasten seisomaan.

Hetken ihmettelin tuota kommenttia siitä ettei omatoiminen syöminen onnistu vielä kovin, sillä sormiruokaa Senni syö oikein taitavasti. Tämä kommentti tarkoitti varmaankin sitä, kun sanoin että Senni on nyt pari päivää halunnut syödä itse lusikalla ja se on vielä haparointia. Hienosti se lusikka menee jo suuhun (ja jopa ihan oikeinpäin) ja ruokaakin saa sillä suuhunsa. Toki sormin syöminen onnistuu vielä paljon paremmin. Kai se lusikalla syöminenkin siitä vielä harjaantuu, onhan neiti vasta 10kk eikä hänen minusta vielä kuuluukaan osata syödä lusikalla itse. Tahto olisi jo kova, temperamenttinen kun on, eikä äiti saisi enää syöttää vaan haluaa neiti tehdä kaiken ITSE jos vaan mahdollista. :D

Tässä niitä asioita, joita Senni on mm. oppinut viimeisen 2kk aikana:

-Heiluttaminen. Hetken aina miettii kun pyytää heiluttamaan, mutta sitten heiluttaa oikein taitavasti.

-Pussaaminen ja halaaminen. Sennin pusu tarkoittaa sitä, että kieli työnnetään suusta ulos ja sillä sitten kosketetaan toista, huulet ei mene vielä sillai törrölleen. :D Halaaminen taas sujuu hyvin. Usein neiti tuleekin luokse ja painaa pään vasten ja odottaa että sanotaan aijai. Senni myös tykkää silittää muita päästä ja silloinkin kuuluu sanoa aijai.

-Nousee tukea vasten ja kävelee myös tukea apuna käyttäen.

-Tuttipullosta itsenäisesti juominen. Sekä se lusikan käyttö.

-Taputtaminen

-Masun näyttäminen. Senni hieroo söpösti mahaansa kun häneltä kysyy, missä Sennin masu on. <3


Sennillä tuli eilen 10kk täyteen. Koska oli niin ihanan aurinkoista, päätin lähteä pikkuneidin kanssa ulos. Tässä ihan meidän lähellä on kalloinen metsikkö, jossa kävelimme Teponkin kanssa reilu 10kk sitten yrittäen saada synnytystä käyntiin ja onnistuttiinkin siinä.
Vein Sennin nyt samaiselle kalliolle. Täytyy sanoa, että en yhtään ihmettele että synnytys saatiin käntiin kalliokävelyllä, oli meinaan nytkin melko raskasta kulkea tuo reitti. Sinnikkäästi kannoin kuitenkin Sennin ylös asti. Halusin näyttää Sennille kallion ja lisäksi ajatelin, että siellä saisi otettua neidin 10kk kuvat.
Kallio oli ihan saman näköinen kuin se viimekesänäkin oli. En tiedä mikä noissa kalliomaisemissa kiehtoo, ne ovat vain omalla karulla tavallaan niin kauniita.
Sovittiin Tepon kanssa, että viedään molemmat tytöt vielä tänä keväänä/kesänä kallio-piknikille.


Tasan 10kk <3

Iloinen pieni kalliokiipelijä :D

Sennillä on usein tällainen "mömmötys"ilme. :)


Maasta löytin paljon mielenkiintoista tutkittavaa.

Pari kuvaa värillisinä.
Rakas <3

Seisomaankin piti nousta ja yrittipä neiti myös kiivetä tuon kiven päälle. :DHaikeaa, enää kaksi kuukautta ja sitten meidän vauva onkin jo taapero ja täyttää vuoden! Nyyh!
Synttäreitä on alettu jo hieman miettimään, se onkin mukavaa puuhaa. :)

5 kommenttia:

 1. Onnea sennille <3 Iso likka jo! Meijän jäbä tulee kovaa vauhtia perässä.. Sunnuntaina täyttää jo 8kk.. Niisk <3 aika haikeeta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Senni kiittää :-)
   Niin se vauva-aika vaan käy vähiin. Kohta ihmetellään kun pikkuiset on jo koululaisia. :-)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitoksia <3
   Pidän itsekin noista kuvista. Onneksi käytiin kalliolla eilen, tänään on satanut koko päivän ja sade näyttäisi jatkuvan vielä moooonta päivää.

   Poista
 3. Onnea vielä sennille <3 ihania kuvia! Varsinki toi viimeinen on suloinen :) aika menee hurjan nopeesti eteenpäin!

  VastaaPoista