lauantai 5. huhtikuuta 2014

Siskokset aarrejahdissa

Tämä päivä vietettiin tyttöjen kesken. :) Vilma tuli aamusta meille kun minä ja Senni syötiin vielä aamupalaa. Kun aamupalat oli saatu syötyä, lähdimme ulos.
Olin edellisenä iltana piirrellyt aarrekartan Vilmaa varten. Tuossa meidän lähimetsässä on aikoinaan ollut vanha lasitehdas ja lasikimpaleita siellä on vieläkin. Näistä lasikimpaleista Vilma ei vielä tiennyt mitään, joten ajattelin että ne olisivat kiva aarre.
Näytin piirtämäni kartan Vilmalle, jonka olin nimennyt turkoosien timanttien kartaksi. Tyttö selvästi innostui ja alkoi tulkitsemaan ja lukemaan karttaa. Olin kirjoitellut karttaan mahdollisimman paljon sanoja, jotta ekaluokkalainen pääsisi harjoittamaan lukutaitoaan. Kovasti Vilma kyseli, että mitä olen metsään kätkenyt ja kun kerroin että en minä sitä ole kätkenyt vaan aarre on ollut metsässä jo monia vuosia, lisääntyi neidin mielenkiinto entisestään.
Sennille otettiin vaunut mukaan ja lähdettiin etsimään salaperäistä aarretta.
Vilma tutki karttaa ja välillä työnsi Senniä vaunuissa. Kun päästiin perille huomasin, että metsään oli rakennettu aidan pätkä ja jouduin hiukan pähkäilemään kuinka pääsisimme aarteen luo. Vilma olisi halunnut ryömiä aidan ali, mutta kielsin ettei vaatteet repeytyisi. Löysimme turvallisen reitin aarteiden luo. Innoissaan Vilma keräili löytämiämme "timantteja" hiekkaämpäriin. Välillä ämpäri piti käydä tyhjentämässä, jotta saalista saataisiin kerättyä lisää. :D
Kerroin toki Vilmalle mitä nämä timantit oikeasti ovat ja miten ne sinne metsään olivat joutuneet, mutta oli kiva leikkiä niiden olevan timantteja. :)
Kun saalista oli kerätty tarpeeksi (Vilma olisi varmasti kerännyt kuorma-autollisen jos olisin antanut) suuntasimme vielä pihalle leikkimään.
Pihalla Vilma teki hiekkakakkuja ja Senni sai rikkoa ne, tämä oli Sennistä hurjan hauskaa! Nyt on uudet hiekkalelutkin testattu. Hetki vielä ehdittiin keinua ja laskea liukumäkeä, kunnes lähdettiin sisälle syömään.


Iloiset aarteen etsijät ♡

Onnellinen tyttö timantteineet :)

HiekkaleikkejäRuuan jälkeen Senni pääsi parvekkeelle nukkumaan ja minä jäin tekemään Vilman kanssa seeprasuklaata. Istutimme myös rairuohoa kananmunankurien puolikkaisiin. Tyttöjen Mummikin saapui käymään yllättäen. Tarjottiin suklaata Mummillekin. :)
Tytöt saivat Mummilta tuliaisia, Vilma suklaamunan ja Senni Tallinnasta tuodun kesämekon/bodyn.


Seeprasuklaata vaahtokarkeilla.

Mummin tuoma tuliainen :)


Tällaiset päivät on kivoja, kun ei tarvitse juosta pää kolmantena jalkana johonkin vaan voi touhuilla tässä omassa pihapiirissä. :)

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kivaa meillä olikin! :-)
   Ihanaa kun näkee kuinka lapset nauttii yhteisestä puuhastelusta. Ja iso plussa tässä oli se, ettei tämä hauskuus maksanut mitään. Luulen että Vilmalle jäi kiva muisto tästä päivästä. :-)

   Poista
 2. Olitpa järjestänyt hauskan aartenetsinnän!
  Herkullisen näköistä seeprasuklaata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seeprasuklaa oli aikas makeaa, mutta niinhän suklaa kuuluukin olla. Se oli helppo tehdä kunhan vain osaa sulattaa suklaata, tuli silti minusta kauniin näköinen.

   Poista
 3. Oli kyllä kiva kun pystyit Vilman ottamaan kun Tepolle ei nyt päässyt..:) Kiitoksia siitä ja kakusta, sen laitoin pakkaseen kun muuten olisin kumminkin syönyt itse siitä suurimman osan. Eli päästään sitä maistelemaan vähän myöhemmin. Kohta Vilma pääseekin pohtimaan mihin aarteet sijoittaa.:) Ihania kuviakin.. t.Eve :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaiset tyttöjen päivät on välillä kivoja. Päästettiin isi viihteelle, varsinkin kun nyt oli aihetta juhlaan. :)

   Poista
 4. Ihana toi liukumäkikuva! Varmasti ollut jännittävä aarteenmetsästys :) ja herkullisen näköisiä seeprasuklaita! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa Vilma tykkäs että räpsin kuvia ja varmisteli vielä että laitanhan niitä tänne blogiinkin. Niin ja facebookiinkin piti laittaa, etenkin se kuva missä aarteetkin näkyy. :-D

   Poista