maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pääsiäiskakku 2014

Kuten olettekin jo varmaan huomanneet, on minulla tapana tehdä aina kakku jos siihen on pienikin syy. Siispä tein pääsiäiseksikin kakun. :D
Pikkulinnut ovat laulaneet, että ainakin jotkin blogini lukijat haluaisivat saada kakkujeni ohjeita. Tässä tulee siis pääsiäiskakun ohje. Hyydykekakut ovat helppoja tehdä, ainut missä pitää olla tarkkana on se vaihe kun liivatteen lisää mousseen. Ja hyydykekakkujen iso plussa on se, ettei niitä tarvitse laittaa lainkaan uuniin.Pääsiäiskakku (mousseina mango ja valkosuklaa-sitrus):

Pohja:

Valkosuklaakeksejä, joissa oli rusinoita ja kuivattuja karpaloita (pirkka). Itse käytin kaksi pakettia, koska tein kakun isoon irtopohjavuokaan (halkaisija 25cm).
Murskaa keksit ja lisää 50g sulaa leivontamargariinia. Sitten vain seos vuokaan.
Vuuan reunat vuorasin laminointikalvoilla, tämä kikka helpottaa kakunirroittamista. Lisäksi kalvot tuovat vuokaan lisäkorkeutta jos tekee isommat satsit mousseja (tämä kakku olisi mahtunut vuokaan ilman kalvojakin). Laminointikalvoja saa ostettua esim. Prismasta.

Mangomousse:
4dl kermaa
1dl rahkaa
3dl mangososetta
1/2dl sokeria
4 liivatelehteä

Vaahdota kerma.  Pehmennä liivatelehdet KYLMÄSSÄ vedessä.
Sekoita rahka, mangosose ja sokeri keskenään.
Kun liivatteet ovat pehmenneet sulata ne juoksevaksi tilkalla kuumaa vettä (minä kuumennan veden vedenkeittimellä). Lisää sula liivate OHUENA NAUHANA mangososeeseen, muista sekoittaa koko ajan. Tämä on se vaikein osuus, sillä jos liivatteen laittaa liian isoissa erissä soseeseen hyytyy se kököiksi ja silloin kakku ei pysy pystyssä eivätkä ne liivatekököt ole kivoja syödä. Lisäksi liivate saattaa olkaa hyytyä liian äkkiä jos sose on liian kylmää, siksi ainekset kannattaakin ottaa huoneenlämpöön hetke ennen leipomista.
Lisää vaahdotettu kerma seokseen. Nyt mousse on valmis vuokaan kaadettavaksi.

Mangoseena käytin tätä.
Olen kokeillut myös muita vauvojen soseita (esim. kuningatar), mutta niissä ei ole tarpeaksi voimakas maku.
Esimerkiksi vadelmamousseen käytän vadelmapyrettä, jota löytyy ainakin prismojen hilloväleistä. Ne myydään sellaisissa pienissä tetroissa.Valkosuklaa-sitrusmousse:
4dl kermaa
1 1/2dl sitrusrahkaa
400g valkosuklaata
1/2dl sokeria
4 liivatelehteä

Vaahdota kerma ja laita liivatteet pehmenemään.
Sulata valkosuklaa. Sekoita keskenään sula valkosuklaa, sitrusrahka ja sokeri.
Lisää sulat liivatteet mousseen (kuten mangomoussessakin).
Lisää kermavaahto. Kaada mousse edellisen moussen päälle.


Käytin tätä rahkaa, joka sisälsi sitruunaa ja appelsiinia.

Sitruunalla maustettua valkosuklaata :)


Mangokiille:
1 1/2dl mangososetta
1 1/2dl vettä
3 liivatelehteä

Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna vesi ja sulata pehmenneet liivatteet sillä. Lisää vesi-liivateseos mangososeeseen. Kaada kiille kakkuvuokaan, moussen päälle. Kiillettä kaataessa kannattaa olla tarkkana ettei kiille valu moussen päälle liian vauhdilla, silloin se ikäänkuin porautuu moussen sisään.
Mousset kannattaakin laittaa jääkaappiin hyytymään siksi aikaa kun tekee kiillettä. Minä valutan kiilteen kakun päälle aina pikkuhiljaa ja niin läheltä kakun pintaa kuin suinkin voin.
Sitten vain kakku jääkaappiin hyytymään. Minä teen kakut aina edellisenä päivä, niin ne ovat takuulla hyytyneet kunnolla.

Kakun koristeet (pajunoksat) tein tummalla- ja vaaleallasuklaalla, kun kakku oli hyytynyt ja irroitettu vuuasta. Pikkuiset suklaamunat on ihan kaupasta ostettuja.

Helppoa kuin heinän teko! Eikö vain? :D


Valmis kakku :)

2 kommenttia: