sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Ystäviä ja Sennin uusi taito!

Kaksi ystävääni kävi tänään kylässä. Minulla on yleensä tapana leipoa jotain kun tulee vieraita ja niin tein nytkin.
Tarkoitukseni oli tehdä macaroneja ja jokin suolainen piiras. Olen tehnyt macaroneja kerran aikaisemmin ja silloin ne onnistuivat todella hyvin, taisi olla aloittelijan tuuria. Onneksi päätin kokeilla macaronien tekemistä jo perjantaina sillä nyt ne meni ihan pipariksi! Vielä uunissa kannet näyttivät oikein hienoilta mutta kun ne otti uunista pois, ne lässähtivät. :/ Eli pieleen meni. Johtui varmaankin siitä, että oikaisin aika monessa kohtaa. :D Noh se ei minua lannistanut vaan aloin heti miettiä, että mitä oikein tekisin. Macaroneihin oli tarkoitus tehdä valkosuklaa ja turkinpippuritäytteet ja niiden ainekset oli jo hankittu. Päätinkin yhdistää ne ja tehdä valkosuklaa-turkinpippuri kakun, hyydytetyn. Noita hyydytettyjä kakkuja olen tehnyt jo sen verran, että saatoin olla melko varma sen onnistumisesta. Tosin tämän makuista kakkua en ollut aiemmin tehnyt, joten oli arvoitus onko se hyvää.


Hieman ennen kuin ystäväni tänään tulivat, koristelin kakun vielä kermalla ja nomparellikuulilla (sellaisia pehmeitä kuulia, ei niitä millä rikkoo hampaat). Suolaista piirasta en jaksanut enää alkaa vääntämään, vaan päädyin kaupan pasteijoihin. :)

Hyvin kakku näytti kelpaavan ja minustakin maku oli ihan kiva, erikoinen.


Valkosuklaa-turkinpippuri-kakku


Minusta kattaukseenkin on kiva panostaa.
Tuon ihanan kannun sain joululahjaksi vanhemmiltani. :)


Senni oli taas iloinen kun meillä oli vieraita. Neiti ei ole vierastanut oikestaan ollenkaan. Nyt on hiukan alkonut ujostelemaan, hymyilee ensin ja sitten kääntää pään kainosti poispäin. Innolla kyllä tutustuu kaikkiin ja jokeltelee ja päristelee. Toinen ystävistäni kirjoittikin vieraskirjaan ihanasti; Senni on yhtä aurinkoinen kuin ulkona orastava kevätsää! Ja niinhän tuo tyttönen onkin. :)
Minulla on siis vieraskirja ja tyrkkään sen vieraille aina kun vain muistan. Minusta on kiva kun he kirjoittavat edes pienen pätkän kyläilystään. Kirjaa on kiva selailla jälkikäteen ja muistella, että ketkä kävivät ja miksi ja mitä tehtiin. :)

Senni oppi tänään uuden taidan, KONTTAAMISEN! Juuri sanoin kavereilleni, ettei Senni vielä konttaa ja kun he olivat lähteneet, konttasi neiti ihan selvästi. :D
Teppo yritti houkutella Senniä eilen konttaamaan ja ihan hitusen neiti liikkuikin, tajusi selvästi miten homma tapahtuu, mutta sitten iski väsy.
Tänään menikin jo ainakin metrin verran eteenpäin! Kädet menee jo niin kuin pitää, mutta jalkojen liikuttaminen on vielä hieman hakusessa. Välillä neiti liikuttelee jalkojaankin, mutta kun menee käsien avulla eteenpäin, raahautuvat jalat perässä. Kai se kohta oppii yhditämään jalkojen ja käsien liikuttamisen. ♡


Näin sitä mennään!!!

2 kommenttia:

  1. Hyvä Senni!!!
    Herkullisen näköinen kakku.

    VastaaPoista
  2. Kohta Senni jo kävelee! :-)
    Tosta kuvasta muuten huomaa kuinka paljon neidin hiusket on kasvanu! :)

    VastaaPoista