sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Viikonlopun kuulumiset

Jo pari viikkoa sitten Teppo toivoi, että leipoisin voisilmäpullia. Lupasin tehdä niitä jossain vaiheessa. Lauantaina Sennin kummitäti Satu tuli kyläilemään, joten ajattelin että nyt olisi hyvä päivä leipasta ne pullat. Kun sain Sennin päikkäreille ryhdyin leipomaan. :) En muistakaan koska olisin viimeksi tehnyt voisilmäpullia, yleensä teen korvapuusteja. En ole mestari pyörittelemään pullia ja niihin jääkin usein ryppyjä, onneksi se ei vaikuta makuun. Ja hyviltähän tälläiset voi&sokeri-herkut maistuivatkin, Teppo taisi syödä neljä pullaa siinä ajassa kuin minä olin syönyt puolikkaan pullan. :D


Uunituoretta pullaa :)


Senni oli iloinen kun Satu leikki hänen kanssaan, Senni mm. esitteli kuinka karjutaan ja tanssitaan. Senni onkin kova tyttö tanssimaan, aina kun kuuluu musiikkia niin neiti alkaa hytkymään. Musiikiksi riittää vaikka lusikan kolistelu lautasta vasten tai käsien taputus niin johan taas tanssitaan. :D Tanssimisen lisäksi jokapaikan tutkiminen on nyt neidin suosiossa. Kaikki pitää tutkia ja konttaamalla edetään hurjaa vauhtia! On roikuttu verhoissa, nuoltu kengänpohjat (yök), pengottu kaikki laatikot jotka hän itse saa auki, matot on rullataan sata kertaa päivässä ja kaikki mitä lattialle laittaa niin pitää tutkia ja teitenkin laittaa suuhun. Nopeasti nuo naperot lähtevät liikkeelle kun sen taidon vain hoksaavat. :)

Ai että Senni ilahtui kun isi antoi leikkiä pleikkarin ohjaimella! Teppo ja Satu siis pelasivat ja Senni halusi olla mukana. Oli kyllä hupaisan näköistä kun tuollainen pieni mönkiäinen istua nököttää sohvalla isänsä vieressä, tuijottaa telkkaria ja paukuttaa ohjainta, ihan kuin pelaisi! Hetken ohjainta paukutettuaan piti tietenkin kokeilla miltä kaikki nappulat mahtavat tuntua suussa, taisi olla ohjain melko kuolainen Sennin jäljiltä. ;)
Mitään himopelaajaa tytöstä ei olla tekemässä. Kun tyttö kasvaa, toivon että hän osaa ja haluaa leikkiä ihan niitä tavallisia lasten leikkejä, kuten kotileikki, majan rakentamiset ja pihalla hiekkaleikit yms., eikä vain kökötä sisällä nenä kiinni ruudussa. Täysin en aio pelaamista kieltää, mutta tarkoitus olisi kiinnittää huomiota mitä tyttö pelaa ja kuinka kauan. Mutta näitäkin asioita ehtii pohtia ja pähkäillä sitten myöhemmin, nyt Senni on vielä vauva ja häntä kiinnostaa vain ohjaimen jyrsiminen. :D

Sunnuntaina oltiin kotona iltapäivään asti, kunnes lähdin Sennin kanssa mummulaan eli minun vanhemmilleni. Tällä kertaa isi jätettiin kotiin. :)
Mummulassa Senni esitteli mummulle ja papalle kuinka hienosti hän osaa jo kontata ja kyllä sitä ihasteltiinkin. Näytti Senni myös kuinka osaa myös heiluttaa kun sanoo hei hei. :) On se vaan ihanaa kun omalla lapsella on isovanhempia jotka aidosti välittävä ja ovat kiinnostuneita pikkuisesta. ♡
Ensiviikonloppuna Senni jääkin ensimmäistä kertaa yökylään mummulaan, iiik äitiä jännitää jo nyt!

Meillä sormiruokaillaan nyt ahkerasti ja vaatteet ovatkin usein sen näköisiä. :D
Nyt monessa neidin vaatteessa (etenkin vaaleissa ja valkoisissa) on tahroja jotka eivät lähde pesussa. Käytän nestemmäistä hajusteetonta pesuainetta, mutta tänään kokeilin vanishin tahranpoistoainetta eikä sekään tehonnut. Mitään kovin voimakkaita myrkkyjä en halua käyttää.
Kyselenkin nyt teiltä muilta vinkkejä millä saisin tahrat (mm. porkkana ja tomaatti) pois vai saako niitä millään? Vinkit jakoon! :)

6 kommenttia:

 1. ai senni osaa jo vilkuttaa ja sanoa hei hei! tää on jääny multa iha välii! pitää seuraavan kerran kun nähdään niin tsekata tämä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun Senni osaa vilkuttaa kun joku muu sanoo sille hei hei. Oppi tos muutama päivä sitten. :-)

   Poista
 2. Mä oon porkkana tahrat saanu ainaki pois fairylla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho fairylla! Tarviipa testata vaikka luulen ettei noihin tehoa enää mikään.

   Poista
 3. Ootko koittanu sappisappuaa? Meillä lähteny sillä jos saa sen aika nopeeta laitettua kun tahrat on tullu.

  Niin herkullisen näköisiä pullia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muuten oo. Äitikin suositteli sitä. Pitää kai testata, se vaan haisee kamalalle!

   Kiitos pullakommentista. :-)

   Poista