sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Tuunauksia ja muuta mukavaa :)

Minulla on usein jokin askartelu, tuunaus tai ompeluhomma meneillään tai suunnitteilla. Toteutan ideani yleensä ajan kanssa ja teen niitä vain silloin kuin minua huvittaa, muuten menee maku koko jutusta.

Meillä on ihan pikkiriikkinen keittiö ja säilytystilaa on ihan liian vähän, varsinkin kun minulta löytyy jos jonkin laista leipomishärpäkettä. Etenkin muroille, hapankorpuille, Sennin maissinaksuille yms. tilaavieville kuivatuotteille on ollut mahdotonta löytää tilaa keittiöstä. Pitkään jouduin säilyttämään niitä sellaisessa isossa kestokassissa yhden tuolin alla ja se ei todellakaan hivellyt silmääni! Etsiskelin kauan jotain koria jonka voisin laittaa tuolin alle sen kamalan kassin tilalle, mutta mieleistä ei löytynyt. Tai olisi niitä ollut, mutta en halunnut maksaa siitä kovin paljoa. Sitten löysin ihan sattumalta 6€:lla pärekorin (hmmm... onkohan se pärekori, korjatkaa joku jos ei oo) ja se oikein huusi että tuunaa minut! Olin jo ostamassa koria, mutta sitten muutin mieleni, koska minusta kyseisessä kaupassa hinta oli esitetty ihan päin pyllyä ja kun sanoin asiasta myyjälle sain vain vastaukseksi että he nyt vain ajattelevat eritavalla kuin asiakkaat! He kyllä myönsivät, että hinta oli harhaanjohtavasti esitetty mutta se on nyt vain heidän tapansa hinnoitella tuotteet ja asiakkaan vain pitää tietää se (mistä ihmeestä asiakas tietää heidän hinnoittelukoodinsa yms jos niitä ei kerrota missään?!).
Olen itse aikoinaan työskennellyt kaupan alalla mooonta vuotta ja itselleni ei olisi tullut mieleenkään sanoa mitään tuollaista ja asenne (paikalla oli kolme myyjää) heillä kaikilla oli kaikkea muuta kuin asiakasystävällinen. Ihan vain periaatteesta en ostanut koria, minusta myynnin pitää olla asiakaslähtöistä.

Kori jäi kuitenkin kummittelemaan mieleeni ja halusin palavasti päästä tuunaamaan sitä. kerran kun oltiin siskoni Nean kanssa vaunulenkillä niin päätettiin poiketa kyseiseen kauppaan. Korit oli edelleenkin hinnoiteltu päin pyllyä, mutta koska tuunaja-Ninni ei jättänyt minua rauhaan oli minun ostettava kori itselleni.
Nyt korin ostamisesta on kulunut varmaan jo kuukauden päivät. Pikkuhiljaa maalailin koria mieleisekseni sillä välin kun Senni nukkui päikkäreitä. Nyt kun kori on valmis ja tavarat sen sisällä olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. :)


Kori ennen

ja jälkeen. Oikeasti värit ovat kirkkaammat kuin kuvassa.Meillä on ollut kaapissa jo kauan sellainen kipsitaulusysteemi, johon voi painaa vauvan käden tai jalan kuvan. Halusin siihen Sennin käden kuvan, joten piti odottaa että neiti on sen ikäinen että se onnistuu. Ihan pikkuvauvat kun pitävät kättä usein nyrkissä niin se hiukan hankaloittaa. :D Helmikuun 22.päivä päätin, että nyt ikää on tarpeeksi ja aloimme sitten painamaan käden kuvaa kipsiin. Ensimmäinen yritys ei onnistunut, Senni halusi puristella massaa. Ei auttanut kuin kaulita massa uudestaan ja sitten äkkiä neidin käsi massan päälle, nopea painaminen ja käsi pois, tadaa onnistui! Painoin myös Sennin nimen massaan sellaisilla kakkukoristeluun tarkoitetuilla kirjaimilla. Kun massa oli kuivunut, maalasin käden ja nimen vaaleanpunaisiksi. :)


Tällainen siitä sitten tuli, ihan kiva minusta :)Tein joskus vuonna nakki ja muusi sydämenmuotoisen ovikoristeen koivunoksista ja nyt päätiin antaa sille hieman uutta ilmettä. Joskus ennen joulua ostin tarvikkeita uuteen ovikranssiin, mutta siitä ei tullut niin kiva kuin olisin toivonut ja se jäi laittamatta oveen. Epäonnistuneessa kranssissa oli mm. ihania turkoosin värisiä helmiä ja päätin laittaa ne vanhaan sydänkoristeeseen. Nyt on sitten vanha ovikoristekin saanut uutta ilmettä ja sitä viitsii taas katsella. :)


1 kommentti: