maanantai 3. maaliskuuta 2014

Syömään!!!

Minä pidän ruuanlaitosta ja pääsääntöisesti meillä syödäänkin ihan kotitekoista ruokaa. Minusta on ihanaa testailla uusia reseptejä, usein tosin muokkaan niitä hieman. Harvemmin keksin reseptejä ihan kokonaan itse, se on enemmän Tepon heiniä. Minä saan kokkaus-kipinän usein jostain ruokalehdestä tai tv:stä. Pyrin käyttämään paljon täysjyvätuotteita, vehnätuotteiden sijaan ja kovia rasvoja käytön maltillisesti. Tarkoitukseni on siis tehdä terveellistä ja maukasta ruokaa. :)

Meidän perheen kestosuosikkeja ruuissa ovat mm: 

- Lihamureke, jossa on tuoretta basilikaa. Rakastan basilikaa, sitä meneekin moneen ruokaan. :)
- Siskonmakkarasoppa. Hih, kun Vilma oli 3-vuotias ja tein hänelle siskonmakkarasoppaa kysyi tyttö mitä on ruuaksi. Vastasin että siskonmakkarasoppaa, tyttö katsoi silmät suurina ja kysyi että kenen siskon. :D yritin siinä naurua pidätellen kertoa että se sitä makkaraa vain kutsutaan siskonmakkaraksi ja että se on sen makkaran nimi. :D
- Smetanalohi, niin hyvää ja helppoa! Tämä on kyllä lähinnä vain minun suosikkini.
- Kananmunakastike ja perunat
- Maissihiutaleilla leivitettyt broilerleikkeet
- Kaalilaatikko ja ehdottomasti äitini tekemänä! Olen tehnyt joskus itsekin mutta en saa siitä yhtä hyvää. :)


Senninkin ruuat teen pääsääntöisesti itse (paitsi hedemä- ja marjasoseet) ja ne ovat ainakin tähän mennessä maistuneet neidille oikein hyvin.
Soseisiin laitan joko lihaa tai kalaa, täysjyvämakaronia tai täysjyvä couscousia sekä vihanneksia ja kasviksia. Joskus täysjyvätuotteen lisäksi soseeseen menee myös perunaa tai bataattia.
Näitä vihanneksia ja kasviksia laitan ylensä soseisiin: tomaatti, herne, kesäkurpitsa, maissi, paprika, porkkana, kukkakaali ja parsakaali.

Kiinteiden syönnin neiti aloitti hiukan alle 4kk ikäisenä kun pelkkä maito ei enää riittänyt. Kiinteiden aloittaminen auttoi luomaan myös jonkinlaisen päivärytmin ja nukkuminenkin sujuu paremmin, etenkin öisin.
Nyt syödään siis jo liharuokiakin ja sormiruokia. Soseita en enää soseuta ihan sileiksi vaan jätän niihin vähän kökkäreitä.

Näillä Senni on mm. sormiruokaillut:
- Kurkku
- Talk Muru-murot
- Maissinaksut
- Omena
- Päärynä
- Banaani
- Leivät (ruis ja kaura)
- vesimeloni
- Avokado
- Mansikka
- Mustikka
- Appelsiini
- Kukkakaali
- Peruna keitettynä
- Kananmuna (keitettynä ja paistettuna)
- Viinirypäle


Tänään valmistin bataatti-currykeittoa, yhteishyvä ruoka-lehtisen ohjeella. Muuten noudatin ohjetta, mutta inkiväärin jätin pois ja keiton päälle ripottelin rapeiksi paistettuja pekonisuikaleita. Keitosta tuli ainakin minun makuuni herkullista. Hiukan arvelutti että tuleeko keitosta kamalan makea kun siinä pääraaka-aineena on bataatti, mutta eipä tullut. Keittoon tuli myös purjoa ja basilikaa jotka antoivat kivaa makua ja curry toi mausteisuutta.
Sennille tein bataatti-lohisosetta. Sormiruokana oli ruisleipää.


Bataatti-currykeitto

Sennin bataatti-lohisose

Sormiruokailua :)

Syöminen on vielä varsin sottaista puuhaa :D



Tykkäättekö te kokkailla? Mitkä ovat teidän perheen lempiruuat?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti