tiistai 4. maaliskuuta 2014

Neuvola kuulumisia

Meidän pikkuinen täyttää tämän viikon perjantaina jo 8kk ja tänään oli neuvola. Hirmuisesti on tullut kehitystä sitten viime neuvolan, joka oli 6kk ikäisenä. Senni ei ole enää pieni sylivauva vaan alkaa olla kohta jo taapero! Haikeaa, mutta kehityksen myötä neidistä tulee itsenäisempi eikä ole enää niin riippuvainen minusta, tämä antaa äidille mahdollisuuden tehdä kaikenlaista vauvanhoidon lisäksi. :)

Sennille oli tullut kasvupyrähdys ja pituutta on jo 72cm (6kk oli 67,3cm). Vaikka pituutta onkin tullut reilummin silti painoakin on tullut hyvin, typy painaa nyt 9075g (6kk 7650g). Ennen mentiin kaikissa nollakäyrällä, nyt pituus oli hypännyt +1-käyrälle ja muut pysyneet siellä 0-käyrällä. :)
Vaikka eihän noita käyriä niin tarvitsisi tuijoitella, mutta on se mukava huomata että mitään isoja notkahduksia ei ole tullut ja vauva kasvaa hyvin.
Senni on tooodella hidas syömään, mutta onneksi olen jaksanut silti istua syöttämässä pitkiäkin aikoja. :D Juomisen kanssa oli vaikeuksia jokin aika sitten, Senni ei juonut sitten millään. Kokeilin tuttipulloa, erilaisia nokkamukeja, mukia, lusikkaa, pilliä ja jopa lääkeruiskua, mutta ei vain juonut. Sain neuvolasta neuvoksi tarjota maitoa muulloinkin kuin ruuan yhteydessä. Laitoin pulloon maitoa, otin neidin syliini sohvalla ja kas maito maistui! Tätä ennen olin tarjonnut maitoa syöttötuolissa ja ilmeisesti siinä oli hankala juoda ja siksi kieltäytyi maidosta. Tuntui ihan tyhmältä kun en ollut tajunnut, mutta onneksi syy selvisi. Nyt juotan Sennin sylissä ennen ruokaa ja vasta sitten siirrytään pöydän ääreen. :)

Tällä neuvolakäynnillä oli hoitajan lisäksi myös lääkäri ja näin hän kirjoitti neuvolakorttiin:
Reipas tyttö, kehitys ikätasoista. Pituus nousussa, mutta isäkin pitkä. Näkö ja kuulo +. Neurologinen kehitys ikätasoista. Ihana aurinkoinen tyttö.

Meille lääkäri sanoikin, että teillä on ihana tyttö, saa arvosanaksi 10+. :)
Senni olikin oma iloinen itsensä, jutteli, pomppi ja päristeli tapansa mukaan, vaikka olikin aikainen herätys ja aamupuuro ei oikein uponnut. Senni on aina herätessään hyväntuulinen ja häneltä saakin ihanan hymyn joka aamu. <3
Ja minua ei yhtään haittaa jos neiti perii pituutensa isältään, minä kun olen itse niin kovin lyhyt. :)

Viimeisen kuukauden aikana Sennille on tullut hiukan kuivaa ihottumaa vatsaan ja jalkoihin. Kysyin niistä lääkäriltä, mutta hän sanoi ettei ole syytä huoleen. Tähän aikaan vuodesta lähes kaikilla vauvoilla on kuulema kuiva iho. Minun suvussani on kuitenkin atooppista ihottumaa ja siksi lääkäri suositteli päivittäistä rasvaamista, ettei mene pahaksi. Lisäksi meidän uinti-harrastus saattaa kuivattaa ihoa. Käytiinkin neuvolan jälkeen ostamassa apteekista öljypohjaista voidetta. Jospa se sillä lähtisi. :)


Nämä taidot Senni mm. hallitsee nyt:


- Nousee istumaan
- Heijaa kontillaan
- Nousee polvien varaan tukea vasten
- Vierittää palloa
- Pinsettiote
- Tanssia
- Penkoo laatikoita
- Pakittaa mahallaan ja kontillaan
- Etenee istuen
- Tunnistaa nimensä ja ymmärtää EI-sanan
- Taputtaa pöytää (matkii)


Jokeltelu on lisääntynyt hurjasti ja tällaisia äänteitä neiti päästelee:


- Aijaiaijai
- Paapapaapa
- Bägbäg
- Nam nam
- Ämmä
- Äjä/Äijä
- Hä
- Vauva (vauva-sanan sanoi jo 6kk ikäisenä)Hampulit:

Sennin ensimmäiset kaksi hammasta puhkesivat 3kk ikäisenä, kolmas 4kk ikäisenä ja neljäs hammas tuli muuta päivä sitten eli 7kk ikäisenä. Hampaita ollaankin harjailtu jo siitä 3kk ikäisestä lähtien. :) Tämä viimeisin hammas ei onneksi aiheuttanut valvomisia, mutta neiti pureskeli/pureskelee kaikkea minkä käsiinsä saa, myös minua. ;)


Leikkiminen:

Nyt Senni viihtyy jo "pitkiäkin" aikoja itsekseen lelujensa kanssa. Äidin ja isin kanssa kukkuu-leikki on ihan paras ja vaippaa vaihdettaessa pyörällä polkee-leikki. Ruokaillessa meillä ei leluilla leikitä (äidin tahdosta), mutta pöydän taputtaminen matkimalla on kivaa. Tanssiminen on nyt tullut kuviohin ja etenkin muumi-tunnarin soidessa hymy nousee neidillä korviin asti ja hytkyminen alkaa. :)<3

Hampaat :D

Hyppyyyy

Tämän hetkiset lempilelut. 6 kommenttia:

 1. Ohhoh onpa teidän pikkuiselle tulleet hampaat hyvissä ajoin :) Niin ne kaikki on yksilöitä! Pitkän hujakka neiti teillä, meidän neiti yltäisi noihin mittoihin korkokengät jalassa, heh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Senni teki ekat hampaat tosi aikasin ja siks se hampeiden harjaus tuntuikin niin hassulta kun toinen oli vielä niin pieni.
   Jep, yksilöitä jokainen ja hyvä niin. :) Eikä sitä tiedä kasvaako Senni jatkossa tota vauhtia, minä olen kuitenkin vain 162cm pitkä, mutta jos perii pituutensa isältään niin voi hyvinkin kasvaa suht pitkäksi.
   Ja ihan hyvin teidän neiti saattaa jossain vaiheessa ottaa oikein spurtin ja kasvaa ohi meidän neidistä. :)

   Poista
 2. Senni ei oo enää pieni sylivauva palleroine :) :(
  Mä oon niiin kade noist hampaist. Sais meilleki tulla ne kaks, mitkä on
  tehny tuloaan jo monta kuukautta :D
  Oliko teil naislääkäri?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne hampulit teillekin tulee, harva kai jää hampaattomaksi :D.
   Joo oli naislääkäri, joku ihan uus, tänään oli sen eka päivä tuolla. Oli oikein kivan oloinen. :)

   Poista
 3. Ihana senni! Mäki oon niin kade noille hampuleille! Meillä ei vieläkään hampaita, mut kaikki aikanaan :P

  VastaaPoista
 4. Niin söpöjä nuo hammaskuvat!
  Senni on kyllä superaurinkoinen mussukka. <3

  VastaaPoista