torstai 20. helmikuuta 2014

Puuhailua lomalaisten kanssa

Tepolla ja Vilmalla on tämä viikko lomaa ja tämä päivä vietettiin nelistään. Päiväruuan jälkeen Senni laitettiin parvekkeelle nukkumaan ja minä aloin tehdä Vilman kanssa pullataikinaa. Tosin huomattiin, että maitoa ei ollut tarpeeksi, joten osa maidosta korvattiin vedellä. Hyvä taikina siitä tuli, ei huomattu mitään eroa vaikka seassa olikin vettä. Kun taikina laitettiin kohoamaan, lähdin minä hiukan ostoksille, ihan yksin!
Ensin hain fb kirppikseltä varaamani vk-puvun Sennille ja sitten menin ruokakaupan kautta kenkäkauppaan. Luin eräästä toisesta blogista että yksi kenkäkauppa lopettaa, joten suuntasin sinne. Tarkoituksena oli löytää itselleni juhlakengät ensikuun lopulla oleviin ystäväni häihin ja Sennille kesäkengät. Molemmat löytyivät ja vieläpä aika edullisesti.


Meidän kenkulit. :)

Vilma toi Sennillä nämä iiiihanat pöksyt.


Kun kotiuduin ostosreissultani, aloimme Vilman kanssa leipomaan. Minä tein mustikka-vaniljapullia ja Vilma halusi tehdä korvapuusteja. Taikina olikin ehtinyt kohota niin hyvin, että osa oli valunut taikinakulhosta ulos. :D
Vilma on innokas tyttö leipomaan ja leipoikin korvapuustit ihan itse, minä en auttanut kuin suullisin ohjein. Isänsä neuvon mukaisesti sokeria ja kanelia Vilma laittoi reilusti. ;)
Minä olin hieman mämmikoura ja onnistuin polttamaan käteni uunissa, vieläkin kirvelee hiukan. Noh, tekevälle sattuu. :)

Iloinen pieni leipuri :)

Rullaati rullaati


Mun tekemiä pullia, osa hieman halkesi uunissa.

Vilman tekemät korvapuustit.
Mun mielestä ihan älyttömän hieno suoritus 7-vuotiaalta. :)


Välipalalla herkuteltiin siis pullilla. Senni nyt ei tietenkään saanut pullaa, mutta hedelmäsoseen jälkeen neiti sai maistaa mustikoita. Onneksi tajuttiin riisua pikkuinen niin, että vain vaippa jäi päälle, sen verran sotkuista puuhaa se maisteleminen taas oli. Meillä muilla oli hauskaa kun Sennin naama vääntyi ihan hassulle virneelle. Enemmän niitä mustikoita lensi ympäri ämpäri kuin mitä meni suuhun. Maistelemisen jälkeen koko tyttö piti pestä! Mustikkaa oli jaloissa, mahassa ja tietenkin käsissä ja naamassa. Kynnenaluset on vieläkin ihan siniset. :D


Siis mitä tää on?

Hyyyyi, pahaa!

Mitä, tuli sotkua vai?


Vilma ja Senni ovat kuin paita ja peppu, molemmilla oikein silmät loistaa kun saavat leikkiä yhdessä. Toivottavasti näin tulee aina olemaan, vaikka tuota ikäeroa onkin. :)
Molemmat tytöt ovat kovin touhukkaita, iloisia ja temperamenttisiä.


Mussukat

Pusu <3Saapa nähdä mitä huomenna puuhaillaan. :)


Jokos teidän muiden perheissä on vietetty talvilomaa?

4 kommenttia:

 1. Ihanat ilmeet Sennillä! :D
  Vilma teki hienoja pullia ja tosi hyviä noi viimeset söpöstelykuvat. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vilma nauro kippurassa kun Senni maisteli mustikoita. :-D
   Senni ei vielä oikein ymmärrä söpöstelyä, ensin oli hämillään ja sit tunki tutin väkisillä suuhun :-)

   Poista
 2. :DDD Antonkin oikein pudisteli päätä kun annoin mustikoita joku aika sitte :)
  Ei ois pitäny kattoo noit pullakuvia! Pakko varmaa ostaa tänää jotain hyvää. Noh, perjantain piikkiin ;)
  Ja ihanat kengät! Minkä kokoset ostit Sennille? Me ei oikein uskalleta vielä ostaa kun ei tiedetä että minkä kokoiset :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piirsin Sennin jalasta kuvan ja sit mittasin sen. Kenkäkaupas pyysin myyjältä apua ja valitsin kengät kokoa 20. Kengät oli -60% niin ei sit harmita niin paljoa jos ei sovikaan. Myyjä sano et noin pienellä jalka voi kasvaa huomattavasti jopa kahdessa viikossa! Kun lapsi opettelee kävelemään kannattaa kenkiä käydä sovittamassa jotta tulee oikeen kokoiset. Ensikenkien on kuulema tärkeää olla just oikeen kokoiset ettei jalkaan tuu virheasentoja.

   Poista