perjantai 21. helmikuuta 2014

Loiskis, läiskis, uimaan!!!

Jo odotusaikana puhuttiin, että mennään vauvan kanssa vauvauintiin. Minä pääsin pikkutyttönä viikonloppuisin uimaan isäni ja pikkusiskon kanssa ja halusin, että omakin lapseni tottuisi veteen jo pienenä.
Senniä ei tosin tarvinut veteen totutella, suihkussa on ollut aina kivaa. :) Ihan pienenä Sennillä oli sellainen itkujakso (varmaankin vatsavaivoja) ja ainut paikka missä pikkuinen rauhottui oli suihku. Suihkussa saatettiin siis itkuisina päivinä käydä parikin kertaa. Aluksi suihkusta lähdettiin aina itkulla pois, mutta pikkuhiljaa neiti tajusi ettei se nyt niin kamalaa ole pois tulla. Meillä tuo suihkussa käyminen on ollut lähinnä isän ja tyttären välinen juttu. Jos minä menen Sennin kanssa suihkuun, otetaan bumbo-tuoli mukaan, se on tosi näppärä. Senni osaa kyllä istua ilmankin, mutta kun istuu tuolissa niin minä saan pestä hiukset rauhassa, ilman että tarvii pelätä neidin liukastuvan. Senni tosin pääsee varsin vikkelästi myös tuolista pois, mutta istuutuu yleensä takaisin jos ehdin ajoissa huomauttaa asiasta. :D
Vauvauintiin me ei mahduttu mukaan, joten päätettiin aloittaa uimaharrastus oma-aloitteisesti. Kerran viikossa ollaan nyt käyty noin kuukauden ajan ja hauskaa on ollut. Altaassa Senni loiskii vettä käsillään ja potkii vimmatusti. Sukeltamistakin kokeiltiin jo toisella uintikerralla ja hyvin meni! "Kannuttamista" oltiin harjoiteltu jo kotona pitkän aikaa.
Suihkutiloista Senni ei tykkää ja siellä tuleekin aina itku. Kai siellä on niin kauhea hälinä että toista pelottaa ja onhan siellä aika kylmäkin. Saunakaan ei ole ollut kiva paikka, paitsi tänään oli ensimmäinen kerta kun Senni istui siellä ihan hiljaa. Johtui varmaankin siitä, että tänään mukanamme oli myös Sennin isosisko Vilma. Senni tykkää seurustella ja leikkiä Vilman kanssa. :) Pitkiä aikoja en ole vielä viitsinyt saunottaa, vaikka alalauteella istutaankin. Sitten hiukan isompana totutellaa löylyihin.
Tänään uima-altaat olivat täpöten täynnä kun nyt on lomaviikko. Muina kertoina meidän lisäksi lasten altaassa on yleensä ollut yksi tai kaksi uimaria, joskus ollaan oltu ainoat uimarit. Senni olikin nyt ihmeissään kun väkeä oli niin paljon, mutta sukelteli silti hienosti. Vilman kanssa oli helppo lähteä uimaan, sillä neiti on harrastanut uintia jo pitkään ja osaa olla omatoiminen sekä uimataito on jo todella hyvin hallinnassa.

Loiskis!


Porealtaassa :)


Siskokset <38 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Video on kuvattu ensimmäisellä uintikerralla. :-)

   Poista
 2. Videoo en vielä voi kattoo kun oon tääl peiton alla kun Anton nukkuu :D mut makeit kuvii! Just yhtenä päivänä mietinki tota poreammet :D tykkäsikö Senni siit? :) Pitää joku kerta yrittää päästä mukaan et saatais yhteiskuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Videossa ei ääntä juuri kuulu kun kameran vedenpitävä kotelo vaimentaa äänen. Joo poreallas on Sennistä kiva, kuplia on kiva huitoa. :-D
   Hitsi kun noi meiän vauvelit alkais nukkua samoihin aikoihin niin onnistuis yhteiset uimalareissut ja vaunulenkit.

   Poista
 3. Ihania vesipeto kuvia! Mekin ollaan ilmottauduttu vauvauintiin, mutta paikka lohkeaa vasta jonkun jäädessä pois.. Toivottavasti kohta jo pääsisi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. :)
   Jos paikkaa ei vapaudu, niin suosittelen aloittamaan uintiharrasttuksen itsenäisesti. Meidän perheelle se on sopinut hyvin. :)

   Poista
  2. Ehdottomasti aloitetaan kunhan vaan ikää tulee tarpeeksi, että voidaan mennä "steriloimattomiin" altaisiin. Itselläni takana 10-vuoden kilpauintitausta ja olisi mukava ohjata tyttö samoille poluille.. :)

   Poista