tiistai 4. helmikuuta 2014

Kakkuja vuodelta 2013

Tässä kuvia joistain kakuista, jotka tein viimevuonna.


Jäädykekakku. Oli helppo tehdä, mutta kauhean vaikea leikata. Ei todellakaan pehmentyny niin pian ku olis pitäny, vaan oli ihan umpijäässä vielä useamman tunninkin jälkeen. Kyllä ne hyydykekakut vaan on se mun juttu. :D


Ensimmäinen kakku, johon kokeilin tehdä sokerimassakuorrutteen. Kuten kuvasta näkyy, ei ihan onnistunut. En saanut kaulittua massaa tarpeeksi isoksi ja massa jäi kurttuun kakun päälle. Muuten kakku onnistui ihan kivasti.


Tähän onnistuin tekemään sokerimassakuorrutteen, kun en tyhnyt kakusta niin korkeaa. Tein kakun siskoni Jaanan kanssa siskomme Nean vauvakutsuille. Tähdetkin ovat sokerimassaa, vauva on muovinen lelu-nukke.Juustokakkuja juhannukseksi. :)

Nämä kakut tein rakkaan tyttäremme, Senni Minea Micaelan, ristiäisiin. Nimellä varustettussa kakussa on mansikkamoussetäyte ja valkosuklaakuorrute. Ruusukuvion pursotettu kakku sisälsi suklaa- ja vadelmamousset ja marenkikuorrutteen. Kolmantena makeana kakkuna oli juustokakku, mansikkakiilteellä. Kakkuja sai tehdä monta kun sekä minulla, että Tepolla on isot suvut. Vaikka kutsuimme vain lähisukulaiset oli vieraita kutsuttu noin 50.
En ole koskaan tehnyt voileipäkakkua ja päätin etten tee nytkään. Halusin kokeilla jotain hieman erilaista ja tein savulohihyydykekakun. Kakku onnistui oikein hyvin ja moni vieras sitä kehuikin hyvän makuiseksi. Tein samanlaisen kakun meille myös joulupöytään.


Minulla on monia ihania leipomisaiheisia kirjoja. Suurimman osan kirjoista olen saanut Tepolta. Yksi uusimmista kirjoistani on Suklaata-kirja. Kokeilin eteläafrikkalaista mutakakun reseptiä kun ystäväni tuli kyläilemään. Kakkuun tuli mm. kahvia ja viskiä. Kakku oli positiivisella tavalla erikoisen makuinen, ei niin ällömakea kuin mitä mutakakut yleensä ovat. Kakku näyttää ehkä kuivakakulta, mutta sisältä kakku oli ihanan mehevä.


Jouluinen mutakakku. Vietimme joulun perinteisesti vanhempieni luona ja sinne tein tällaisen mutakakun. Mausteena on mm. kahvia ja kardemummaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti